Tallinna Vee reoveepuhastusjaam korraldab 25. mail avatud uste päeva

Tallinna Vee Paljassaare reoveepuhastusjaamas toimub laupäeval, 25. mail avatud uste päev, mille raames saab tutvuda kõigi oluliste etappidega reovee puhastamisel.

Avatud uste päeval saab ise üle vaadata, kuidas kasutatud vesi põhjalikult puhastatakse enne selle loodusesse tagasi juhtimist. Üritus on kõigile huvilistele tasuta!

Ekskursioonidel osalemiseks tuleb kindlasti eelnevalt registreeruda:

10.15 (eesti keeles) registreeru SIIN!

10.15 (vene keeles) registreeru SIIN! – TUUR ON TÄITUNUD

11.15 (eesti keeles) registreeru SIIN! – TUUR ON TÄITUNUD

12.15 (vene keeles) registreeru SIIN! – TUUR ON TÄITUNUD

13.15 (eesti keeles) registreeru SIIN!

14.15 (eesti keeles) registreeru SIIN!

Ekskursioonile ootame nii täiskasvanuid kui ka koolilapsi koos saatjaga, väikelapsi palume mitte kaasa võtta. Paljassaare reoveepuhastusjaam asub Tallinnas aadressil Paljassaare põik 14. Ekskursioonid toimuvad nii eesti kui ka vene keeles ja kestavad umbes 45 minutit.

Ekskursioonile pääsemiseks ole kindlasti õigeaegselt kohal – hilinejaid ei ole võimalik enam kaasata. Ekskursioonid toimuvad välitingimustes, mistõttu soovitame valida mugavad ja ilmastikule vastavad riided ning jalanõud.

Kui olete registreerinud tuurile, kuid kahjuks osaleda ei saa, siis palun andke meile kindlasti teada kommunikatsioon@tvesi.ee 
Paljassaare reoveepuhastusjaam

Paljassaare jaamas puhastatakse iga päev 130 000 m³ reovett kolmes erinevas puhastusetapis, et sellest saaks kõigile nõuetele vastav heitvesi. Viimase puhastusetapina on Paljassaare reoveepuhastusjaamas kasutusel biofilter – tehnoloogia, mis on Balti riikides ainsana rakendust leidnud just Tallinnas.

Aasta jooksul eemaldatakse Paljasaare reoveepuhastusjaamas reoveest ligi 650 tonni prahti, 240 tonni liiva, 12 000 tonni hõljuvaineid, ligi 2000 tonni lämmastikku ja ligi 250 tonni fosforit.

AS Tallinna Vesi on Eesti suurim vee-ettevõte, mis teenindab enam kui 24 900 kodu- ja äriklienti ning 470 000 lõpptarbijat Tallinnas ja seda ümbritsevates valdades. Tallinna Vesi on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi põhinimekirjas. Suurimat osalust ettevõttes omavad Tallinna linn (55,06%) ja energiakontsern Utilitas (20,36%). 24,58% ettevõtte aktsiatest on Nasdaq Tallinn börsil vabalt kaubeldavad.